Σήμερα πήγα στο Sneak όπως είχα αποφασίσει εδώ και καιρό. 14 άτομα συμμετείχαν στο σύνολο, έπαθλο κλασσικά το Playmat του set. Αρχικά οι ελπίδες μου ήταν να παίξω ένα σχεδόν καθαρό Ghostrick deck αφού ήταν ότι πιο consistent μπορούσε να χτίσει κανείς. Με μια γρήγορη ματιά στις κάρτες που άνοιξα κατάλαβα πως αυτό ήταν αδύνατο αφού δεν άνοιξα παρά μόνο 4 Ghostrick cards. Έτσι προσπάθησα να προβλέψω όλες τις πιθανές περιπτώσεις. 24 κάρτες για να αποφύγω το deck-out, Λίγα Ghostricks για τα flip, μια δόση Buijin, λίγοι δράκοι, 2 κολοκύθες και 2 Archfiend beaters και φύγαμε. Στο μυαλό μου είχα σχηματίσει μια στρατηγική για perfect lockdown.
Round 1
Game 1:
Buijin based deck για τον αντίπαλό μου. Η 1 κολοκύθα με βάζει ήδη μπροστά. Με την είσοδο της 2ης καθαρίζει το παιχνίδι. 1-0
Game 2:
Μετά από σκληρή μάχη οι δύο κολοκύθες μου δίνουν πλεονέκτημα. Ο αντίπαλός μου επιχειρεί να με βγάλει deck-out με δράκο και dragon shield αλλά το καθαρίζω με Ghostrick Witch για game. 2-0, 1-0 overall
Round 2
Dragon based deck. Παίρνω το 1ο game λόγω beaters και Scelesaurus + Survival of the fittest ενώ το 2ο με κολοκύθες και deck-out. 2-0, 2-0 overall
Round 3
Beater based deck. Εδώ έλαμψαν στο 1ο παιχνίδι τα buijin και ο Σκελόσαυρος με την trap, ενώ το 2ο καθαρίζουν κλασσικά οι κολοκύθες. 2-0, 3-0 overall.
Round 4 (the Final)
Ο αντίπαλός μου έρχεται με φόρα έχοντας κερδίσει ένα Ghostrick based deck στον προηγούμενο γύρο. To deck του σχεδόν ίδιο με το δικό μου, 2 κολοκύθες, ίδιοι δράκοι, ίδια beaters, λίγα παραπάνω Ghostricks, ουσιαστικά η διαφορά μας ήταν τα Buijins.
Game 1:
Αρχίζω γρήγορα με 2 κολοκύθες από πρώτο χέρι. Τα buijin με βοηθάνε να περάσω τα beater μέχρι να φορτώσουν αρκετά οι κολοκύθες. Όταν πια δεν υπάρχει περίπτωση κάποιο τέρας του αντιπάλου να ξεπεράσει το 0 ATK, ο αντίπαλός μου μετράει το deck του και παραιτείται αφού δεν έχει ελπίδες ούτε για deckout υπέρ του. 1-0
Game 2:
Στην αρχή τα πράγματα είναι αμφίρροπα. Για πρώτη φορά στο τουρνουά, και μάλιστα στο πιο σημαντικό παιχνίδι καταφέρνω να εφαρμόσω το Perfect lockdown. Ghostrick Mansion, face-down Witch, face-up Archfiend και ένα Pumkin. Με συνοπτικές διαδικασίες ο αντίπαλός μου παραιτείται και ολοκληρώνω τη μέρα μετρώντας 4-0 overall και 1st Place!
Wins:
Κέρδισα το playmat ενώ άνοιξα Noble Knight Borz και Buijin Mikazuchi. Καθόλου άσχημα δηλαδή. Ακούω τα σχόλιά σας...