Καλησπέρα και καλή χρονιά. Φέτος θα έλεγα πως μετά από πολλά χρόνια οι κινήσεις της ΚΟΝΑΜΙ με ευνοούν απόλυτα και μου δίνουν αρκετές επιλογές.
Αρχικά με την αρχή του νέου format θα τρέξω το μοναδικό ολοκληρωμένο deck μου αυτή τη στιγμή, τα Scrap. Πήγαν αρκετά καλά στο προηγούμενο format αφού το μόνο deck το οποίο αποδείχτηκε unmatchable για μένα ήταν οι Rulers οι οποίοι και αποχώρησαν. Περιμένω λοιπόν μια αρκετά καλή βελτίωση όσον αφορά τα αποτελέσματά μου στα τουρνουά.
Σε περίπτωση που τα Scrap δεν αποδειχτούν αρκετά, στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω τα Cyber. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αρκετά builds με το νέο support αλλά έπαιζα το deck από παλιά και σίγουρα είμαι overhyped να τρέξω το νέο, έστω και οριακά πριν το τέλος του January format.
Με το ξεκίνημα του March format, 2 από τα αγαπημένα μου decks λαμβάνουν πολύ δυνατό support (έστω και στη μορφή μιας μόνο κάρτας). Τα Scraps αποκτούν μια Field Spell που φαίνεται να δίνει στο deck ακριβώς ότι του έλλειπε, χωρίς ακόμα όμως να μπορώ να υπολογίσω το μέγεθος της δύναμης που τους προσδίδει. Οι μεγαλύτερες ελπίδες μου εναποθέτονται στα Gusto καθώς η Pirika, Linage of Gusto αποτελεί ταυτόχρονα Engine, Floater, OTK condition, Toolbox Material και μοιάζει να είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε οτιδήποτε χρειαζόταν το deck. Έχω ήδη αρχίσει να τρέχω test builds και δεν αποκλείεται αυτό να αποτελέσει το deck μου για αρκετό καιρό μέσα στο 2014.
Όσο για τις προβλέψεις μου πάνω στο Metagame, βλέπω Spellbook Prophecy, Buijin, Synchro Plants, Chaos Dragons και eventually Lightsworn. Παρ' αυτα νομίζω ότι είναι στο χέρι μας για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια να επηρεάσουμε τα υψηλά tier. Οι ισορροπίες είναι λεπτές πια...