Βασικά ο μόνος λόγος που είπα αυτό για το Rota είναι ότι επειδή κάθε χρόνο δολοφονούν χτυπάνε πολύ δυνατά τα decks που νικάνε worlds (βλ. Inzektors, Rulers, Infernity). Ο Altair στο 1 θα μου φαινόταν πιο λογικό hit ή να χτυπηθούν όπως στο OCG (Norden & Ptolemaios ban, αλλά πρέπει να βγάλουν λεφτά από αυτά πρώτα) αλλά όχι. Έπρεπε να χτυπήσουν μια generic κάρτα η οποία μόλις πέρυσι είχε γυρίσει στα 3 και βοηθούσε πολλά non-meta decks. Σίγουρα χτυπάει τα Tellars αλλά δεν το θεωρώ κάτι παραπάνω από Scapegoat hit. Όχι ότι θα έχει σημασία μιας που τα Pendulums πλησιάζουν.
Όσο για τα Shaddolls συμφωνώ ότι ο Construct στο 0 είναι too much, καλύτερα να ήταν στο 1, αν και καταλαβαίνω ότι έγινε λόγω του variant με τα Perfomages. Το El Shaddoll Fusion έπρεπε να πάει στο 1 όμως γιατί ήταν απίστευτα εκνευριστική κάρτα και υπεύθυνη για OTKs.
To Spellbook of Fate απλά μου φέρνει κακές αναμνήσεις. Θα μου φαινόταν πιο ενδιαφέρον αν το banαραν και έφερναν στη θέση του το Spellbook of Judgment στα 3 (υποθετικά πάντα, αφού δεν πρόκειται να γίνει). Θα ήθελα να δω πως θα εκμεταλλευόταν το τεράστιο card advantage του deck χωρίς να έχει καλό removal.
On the side note, αναρωτιέμαι πότε η ΚΟΝΑΜΙ θα αποφασίσει να αδειάσει τη λίστα με τις Forbidden από κάρτες που δε θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί (Tribe-Infecting Virus, Thousand-Eyes Restrict, Sangan, Cyber Jar, CED & DMOC errata κλπ).